GODE RÅD I FORBINDELSE MED KONTANTHANDEL

Vilsøe Boligadvokater er Danmarks største advokatfirma inden for juridisk rådgivning til private om køb og salg af fast ejendom.

Vi er også blandt de mest erfarne. Med mere end 20 års erfaring står vi for alt i processen, så du kan læne dig tilbage og føle dig tryg under hele forløbet.

Hos os betaler du kun for vores ydelser, hvis handlen går igennem.

Hvad er en kontanthandel?

Næsten alle handler gennemføres i dag som kontanthandel. Det betyder blot, at køber, udover at deponere en kontant udbetaling hos ejendomsmægleren, får sin bank til at stille en bankgaranti for restkøbesummen.

Bankgarantien afløses af en kontant deponering i sælgers bank på overtagelsesdagen. Men det er dog først, når skøde og tinglysning er endeligt- og anmærkningsfrit på plads, at sælger kan disponere over beløbet.

Køber optager typisk et ejerskiftelån i ejendommen for at kunne fremskaffe købesummen.

Hvad er et ejerskiftelån?

Et ejerskiftelån er egentlig bare betegnelsen for et almindeligt realkreditlån. Ethvert realkreditlån kan således være et ejerskiftelån.

Realkreditlån (ejerskiftelån) kan kun optages i forbindelse med køb af fast ejendom, da der stilles sikkerhed for lånet i ejendommen.

Det er således ikke muligt at optage realkreditlån i forbindelse med køb af andelsbolig. Årsagen er, at du ikke som sådan ejer din andelsbolig, men er medejer i en større forening, der har optaget et eller flere lån.

Derfor er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i sagerne, hvis du overvejer at købe en andelsbolig. Vi står naturligvis til din disposition, og kan hjælpe dig, hvis valget er faldet på en andelsbolig.

For andre gode råd, anvend menuen til venstre.

Kontakt os uforpligtende

Vi hjælper dig med at holde overblikket, og vi gennemgår alle dokumenter fra a-z, så du kan føle dig tryg.

Kontakt os til en helt uforpligtende snak i dag.