Køb af sommerhus

Rigtig mange danskere vælger at købe et sommerhus, og det er ikke så mærkeligt. Et sommerhus kan nemlig fungere som et velfortjent tilflugtssted væk fra hverdagens travlhed og rutiner. Her kan du nyde de lange danske sommeraftener på terrassen eller de kolde vinteraftner foran pejsen.

Hvis du overvejer at købe et sommerhus, kan du læse med her, hvor vi kommer ind på, hvorfor du skal overveje at alliere dig med en advokat i forbindelse med købet.

Skal du købe et sommerhus?

Går du med tanker om at købe et sommerhus, har du brug for en boligadvokat. Uanset hvad dine drømme er, kan vores advokater nemlig hjælpe dig med at sikre, at du ikke køber sommerhuset for dyrt – og at du rent faktisk køber et sommerhus, der i realiteten er dét, som det giver sig ud for at være på papiret.

Hos Vilsøe Boligadvokater er vores spidskompetencer rådgivning ved køb af fast ejendom – herunder også sommerhuse, og vi kan hjælpe dig med alle de juridiske aspekter, der knytter sig til købet af et sommerhus.

Mere end 20 års erfaring

Vi har mere end 20 års erfaring med at rådgive ved køb af sommerhuse. Vi taler din sag, og giver ejendomsmægleren modspil.

Der er mange dokumenter og juridiske aspekter i spil, når du skal købe et sommerhus. Vilsøe Boligadvokater undersøger den enkelte sag til bunds, og vores målsætning er at være Danmarks bedste inden for rådgivning ved køb og salg af sommerhuse.

Vi giver ejendomsmægleren modspil

Når du skal købe et sommerhus, er det vigtigt, at du har en advokat ved din side, som taler din sag. Ejendomsmæglere har en mission om at få sommerhuset solgt, og det har naturligt en indflydelse på både pris og forhandlinger.

Det er derfor vigtigt at skelne mellem en boligadvokat og en ejendomsmægler. Vi er boligadvokater og dermed uvildige i forhold til at få handlet et specifikt sommerhus. Vores mission er dermed ikke at skabe et salg. Derimod handler det for os om at give dig den optimale rådgivning, så du med ro i maven kan købe sommerhuset.

Dette hjælper vi dig med ved køb af sommerhuset

Der hvor vi for alvor kommer ind i billedet er i forhold til juraen, der er forbundet med køb af fast ejendom – i dette tilfælde et sommerhus. Der er en tårnhøj stak af dokumenter, du skal forholde dig til, og vi tager stilling til dem alle.

Ved at samarbejde med vores boligadvokater, kan du være sikker på, at:

  • Vi gennemgår alle sommerhusets dokumenter samt købsaftalen, og vi rådgiver dig om indholdet heraf.
  • Vi har kontakten til ejendomsmægler og varetager vilkår- og eventuelle prisforhandlinger.
  • Vi har kontakt til de involverede banker i sagen og rådgiver dig om finansieringen.
  • Vi udarbejder refusionsopgørelse, udarbejder skøde og sørger for tinglysning mv.

Alt det og meget mere kan du læse mere om her i vores RÅDGIVNINGSAFTALE.

Vi hjælper dig med et sikkert sommerhuskøb

Specielle forhold ved køb af sommerhus

Sommerhuse er underlagt andre regler i forhold til anvendelse og benyttelse end, hvis du eksempelvis står og skal købe en villa.

I forhold til selve købsprocessen minder de to boligtyper meget om hinanden, men der er dog forhold, du skal være klar over i forbindelse med køb af sommerhus. Vi gennemgår nogle af dem her.

Sommerhuse er fritaget for energimærkningsordningen

Fra 1. september 2017 ophørte lovkravet om energimærkning af sommerhuse. Det vil sige, at et sommerhus ikke længere skal være energimærkede som almindelige helårshuse og ejerlejligheder. Det er dog stadig muligt at få et energimærke på sit sommerhus, hvilket i så fald udarbejdes på samme vilkår som til almindelige huse.

Energimærket giver en god indikation af en boligs varmeforbrug og kan dermed være et salgsparameter, hvis sommerhuset formodes at have et lavt energiforbrug – og dermed få en god energimærkning.

Finansiering af dit sommerhuskøb

Der skete mange ting på sommerhusområdet i 2017 – herunder også i forhold til finansieringen. Indtil 1. maj 2017 var reglerne sådan, at man ved køb af sommerhus kun kunne finansiere 60% af købet via et realkreditlån. Denne grænse er nu hævet og lyder på hele 75%. Det er godt nyt for dig, som vil købe sommerhus og finansiere det til en lav rente.

Restkøbesummen kan som hidtil finansieres ved enten banklån eller ved at udstede et sælgerpantebrev.

Vi rådgiver dig herom og sikrer, at du vælger den løsning, der er den optimale for dig og din økonomi.

Ejendomsavancebeskatning – Skatteregler vedr. salg af sommerhus

Et sommerhus, som ejeren selv har brugt til beboelse, er som hovedregel fritaget for ejendomsavancebeskatning. Dette er uanset, hvor kortvarig ejerperioden har været. Det vil sige, at sommerhuse faktisk falder under den såkaldte ”parcelhusregel”, der i de fleste tilfælde gør det skattefrit at sælge sit sommerhus – bare så længe du selv har beboet det.

Kontakt vores boligadvokater til en uforpligtende snak om køb af sommerhuse

Ring uforpligtende til vores boligadvokater på telefon: 70 27 17 07 og kom nærmere købet af dit drømmesommerhus.