Køb af villalejlighed

En villalejlighed kan være en oplagt – og ofte billig – måde at opnå en attraktiv beliggenhed. Villalejligheder er typisk en stor villa, som er etageopdelt og indrettet som to separate boliger. Det vil sige, at to familier kan bo i den samme villa – i hver deres villalejlighed – men have deres eget køkken og bad, egen indgang og opholdsrum. Det er oftest kun en evt. have, som er reelt fællesområde.

Villalejligheder kan således anskues som en villa til halv pris, men selvsagt også kun med halv brugsret. Det ændrer dog ikke ved, at flere og flere finder villalejlighederne attraktive som ”startboliger”, hvis ikke man ønsker en regulær ejerlejlighed.

Få en boligadvokat til at hjælpe dig med dit køb af villalejlighed

Selvom det kan virke fristende at investere i en villalejlighed, så bør man altid sikre sig juridisk. Det kan vi, som erfarne boligadvokater, hjælpe med. Det er ikke et krav at anvende en boligadvokat i fm. køb af villalejligheder – eller nogen som helst anden form for fast ejendom, for den sags skyld – men det er en rigtig god idé.

Drømmer du om en villalejlighed, så lad os hjælpe dig!

Blandt meget andet, hjælper vi f.eks. med følgende:

  • Vi gennemgår alle ejendommens dokumenter og købsaftalen og rådgiver dig om indholdet heraf
  • Vi har kontakten til ejendomsmægler med henblik på vilkårsforhandling.
  • Vi rådgiver om finansiering og har kontakt til bankerne i sagen.
  • Vi sørger for tinglysning, udarbejder skøde og laver refusionsopgørelse mv.

Se evt. vores udførlige RÅDGIVNINGSAFTALE for yderligere specifikationer af vores konkrete ydelser.

Særlige forhold vedr. villalejligheder – også kaldet ”ideelle anparter”

Ideelle anparter (villalejligheder) er betegnelsen for en anpart af en fast ejendom, som sælges med en eksklusiv brugsret til en i en samejeoverenskomst nærmere beskrevet del af ejendom­men og typisk med en adgang til individuel belåning af anparten. Ejerne af de ideelle anpar­ter af en ejendom ejer ejendommen i fællesskab, men har reguleret deres indbyrdes forhold, herunder brugsretten, i samejeoverenskomsten.

Ejendomsretten knytter sig ikke til den del af ejendommen, som man har brugsret til, men til en ubestemt del af ejendommen. Deraf betegnelsen ideel anpart. I praktisk henseende oplever man dog, i kraft af reguleringen af brugsretten, en ideel anpart på samme måde som en ejerlejlighed.

De udgifter, der hviler på den samlede ejendom, såsom ejendomsskatter og -afgifter, præmi­en på ejendomsforsikringen, vedligeholdelsesudgifter på den del af ejendommen, som ikke er undergivet eksklusiv brugsret, samt varmeudgifter, fordeles mellem deltagerne i samejet på grundlag af den aftalte fordelingsnøgle. Sædvanligvis kan man ifølge samejeoverenskomsten kræve, at der udfærdiges et budget for samejet. Således fastsættes der et månedligt a/c-beløb, der indbetales på en fælles konto, hvorfra de fælles udgifter betales.

Der er mange forhold at holde styr på i fm. køb af villalejlighed

Villalejligheder er som nævnt blevet mere og mere populære, men de kræver også, at man juridisk har tungen lige i munden. Det har vi. Hos Vilsøe Boligadvokater har vi siden 1999 udelukkende beskæftiget os med køb og salg af fast ejendom, så vi kender alt til juraen på området, ligesom vi selvfølgelig har massiv erfaring i forhold til, hvad man skal være særligt opmærksom på.

Vores fornemmeste opgave som din boligadvokat er at sikre dig en tryg og sikker bolighandel. Du kan læse mere om Vilsøe Boligadvokater og vores historie her.