GODE RÅD OM ADVOKATFORBEHOLD

Vilsøe Boligadvokater er Danmarks største advokatfirma inden for juridisk rådgivning til private om salg og køb af fast ejendom.

Med mere end 20 års erfaring står vi for alt det praktiske i processen, så du trygt kan læne dig tilbage. Du betaler desuden kun for vores ydelser, hvis handlen går igennem.

Hvad er et advokatforbehold?

Et advokatforbehold betyder i al sin enkelthed, at du underskriver en købsaftale, men at din underskrift er forbeholdt din advokats godkendelse.

Der kan være juridiske faktorer i kontrakten, som er blevet overset, men som der kan rettes op på, da købsaftalen som nævnt er forbeholdt din advokats godkendelse.

Dermed er advokatforbeholdet din sikkerhed for, at du ikke ender med katten i sækken, når du køber fast ejendom.

Købsaftale ved køb af ejendom

Ved køb af bolig kan det blive nødvendigt at udarbejde en købsaftale med advokatforbehold.

Med et advokatforbehold har vi mulighed for at ændre i købsaftalen, hvis dette måtte være nødvendigt af den ene eller den anden årsag.

Hvis du underskriver en købsaftale, kan du som udgangspunkt godt fortryde handlen, men fortrydelsen koster 1% af købsprisen, hvilket jo er mange penge at betale for ingenting.

Hvis du står med en købsaftale, som er underskrevet med advokatforbehold, kan du fortryde handelen uden at skulle betale denne 1% i godtgørelse.

Du kan derfor spare penge i sidste ende ved at lave en købsaftale med advokatforbehold.

Skal man anvende et advokatforbehold?

Det korte svar er nej. Det står dig fuldstændig frit for, om du vil anvende advokatforbeholdet eller ej. Der er ingen tvang, ligesom der heller ikke er nogen regler om, at du partout skal gøre brug af en boligadvokat i forbindelse med din bolighandel.

Men hvis ikke du har fuldstændig styr på al juraen i forbindelse med bolighandler, kan du risikere uforudsete og potentielt ubehagelige overraskelser, som kunne have været undgået ved at anvende en boligadvokat og underskrive købsaftalen med et advokatforbehold.

Advokatforbehold er et rigtig godt råd!

Det er derfor et godt råd, at man aldrig underskriver en købsaftale uden et advokatforbehold. Der er utroligt mange paragraffer at holde styr på, og det er let at overse potentielt vigtige detaljer.

Derfor er vores gode råd, at du altid underskriver med forbehold, og hurtigst muligt kontakter os efterfølgende.

Det er ikke sikkert, at der er noget at komme efter – men det er altid og uden undtagelse bedre, at være på den sikre side. Specielt når det gælder så store handler som et boligkøb typisk er.

Hvis du har skrevet under på en købsaftale uden at bruge advokatforbeholdet, har vi ikke mulighed for at ændre aftalen.

Men du kan, indtil sælger har underskrevet købsaftalen, tilbagekalde din underskrift uden at skulle betale 1% i godtgørelse.

Advokatforbeholdet kort fortalt

Forbeholdet kan formuleres således:

”Handelen er betinget af, at den kan godkendes i sin helhed af VILSØE BOLIGADVOKATER. Eventuelle indsigelser skal være ejendomsmægleren i hænde senest 4 hverdage efter købers og sælgers underskrift.”

For andre gode råd, anvend menuen til venstre.

Kontakt os uforpligtende

Vi hjælper dig med at holde overblikket, og vi gennemgår alle dokumenter fra a-z, så du kan føle dig tryg.

Kontakt os til en helt uforpligtende snak i dag.