Ved køb af fast ejendom kan det blive nødvendigt, at udarbejde en købsaftale med advokatforbehold.

Med et sådant forbehold har vi mulighed for at ændre i købsaftalen, hvis dette måtte være nødvendigt. Når du står med en købsaftale med advokatforbehold, kan du endvidere fortryde handelen uden at skulle betale 1% i godtgørelse, som tilfældet er, hvis du bruger den lovmæssige fortrydelsesret.

Hvad er et advokatforbehold?

Et advokatforbehold betyder i al sin enkelthed, at du underskriver en købsaftale, men at din underskrift er forbeholdt din advokats godkendelse. Der kan være juridiske faktorer i kontrakten, som er blevet overset. Dermed er advokatforbeholdet din sikkerhed for, at du ikke ender med katten i sækken, når du køber fast ejendom.
 
Det er derfor et godt råd, at man aldrig underskriver en købsaftale uden et advokatforbehold. Der er utroligt mange paragraffer at holde styr på, og det er let at overse potentielt vigtige detaljer. Derfor er vores gode råd, at du altid underskriver med forbehold, og hurtigst muligt kontakter os efterfølgende. Det er ikke sikkert, at der er noget at komme efter – men det er altid og uden undtagelse bedre, at være på den sikre side. Specielt når det gælder så store handler som et boligkøb typisk er.
 
Hvis du har skrevet under på en købsaftale uden at bruge advokatforbeholdet, har vi ikke mulighed for at ændre aftalen. Men du kan, indtil sælger har underskrevet købsaftalen, tilbagekalde din underskrift uden at skulle betale 1% i godtgørelse.

Advokatforbeholdet kort fortalt:

Advokatforbeholdet kan formuleres således:

”Handelen er betinget af, at den kan godkendes i sin helhed af VILSØE BOLIGADVOKATER. Eventuelle indsigelser skal være ejendomsmægleren i hænde senest 4 hverdage efter købers og sælgers underskrift.”

For andre gode råd, anvend menuen til venstre.