Køb af ejerlejlighed

At købe en ejerlejlighed er en stor beslutning, som kræver en del følelsesmæssige og økonomiske overvejelser.

Og det er vigtigt, at du tænker dig godt om. Købet af en ejerlejlighed vil nemlig have stor indvirkning på dit liv i mange år fremover. Det er let af lade sig forføre af tanken om drømmelejligheden – og slå til hurtigt for at sikre, at lejligheden bliver dit nye hjem!

Det er vigtigt, at du her slår koldt vand i blodet.

Springer du for let over, hvor gærdet er lavest, og undgår du at kigge ejerlejligheden efter i sømmene, kan det nemlig ende grueligt galt.

Vores opgave er at sikre, at dette ikke sker for dig.

Mere end 20 års erfaring med at rådgive om køb af ejerlejligheder

Vi ved, at det kan være svært at finde hoved og hale i de mange dokumenter, der hører med, når du skal købe din nye ejerlejlighed.

Vilsøe Boligadvokater har som noget særligt mere end 20 års erfaring med at rådgive i forbindelse med køb af ejerlejligheder.

Vores advokater sikrer, at du føler dig fuldstændig tryg ved købet af den nye ejerlejlighed – og at lejligheden i realiteten lever op til det, den giver sig ud for at være.

Vi gennemgår den tårnhøje stak af dokumenter

Det sikrer vi ved at gennemgå samtlige dokumenter. Vi guider dig gennem hele forløbet, og ud fra vores mange års erfaring, rådgiver vi dig i alt det praktiske, du skal tage stilling til, inden du til sidst, med ro i maven, kan købe lejligheden.

Overvejer du at købe en ejerlejlighed?

Så er du ikke alene. Ejerlejligheder er populære, og ifølge Danmarks Statistik bor mere end 1 million danskere i ejerlejlighed – enten som ejer eller lejer.

Ejerlejligheder er især populært blandt de unge – f.eks. som et forældrekøb – og hos de lidt ældre, hvor børnene er flyttet hjemmefra. Mange forældre ser også muligheder i at sælge deres bolig for at flytte i ejerlejlighed i byen. Så kan de være tættere på deres børn – selvom de er flyttet hjemmefra.

Uanset hvor i livet du befinder dig, kan vi hos Vilsøe Boligadvokater hjælpe dig sikkert gennem din ejendomshandel og køb af ejerlejlighed.

Advokaternes mange års erfaring på området gør, at de er fuldt bekendt med alle de ting, der kan gå galt – samt de områder, der kan forhandles, så du får de bedste betingelser i forhold til pris på ejerlejligheden.

Sådan kan vi hjælpe ved køb af ejerlejlighed

Det kan være svært at bevare overblikket over de mange dokumenter og finansielle beslutninger, som opstår, når du skal købe en lejlighed. Det er her advokaten kommer ind i billedet.

Som boligadvokat er det vores opgave at have det totale overblik i forhold til alle de juridiske aspekter i forbindelse med en ejendomshandel – og dermed også ved salg eller køb af ejerlejligheder.

Helt konkret varetager vi som din boligadvokat blandt andet:

 • Vi gennemgår og rådgiver dig om købsaftalen og ejendommens forskellige dokumenter
 • Med henblik på pris- og vilkårsforhandling har vi kontakten med ejendomsmægler
 • Vi har kontakten til bankerne og rådgiver dig om finansieringen
 • Vi sørger for tinglysning, laver refusionsopgørelse, og udarbejder skødet i forbindelse med handlen

Dette er blot nogle af mange opgaver som boligadvokat. For yderligere specifikation af vores ydelser kan du kontakte os, eller se vores rådgivningsaftale.

Vilsøe Boligadvokater hjælper dig trygt igennem din bolighandel

Dokumenter i forbindelse med køb af ejerlejlighed

Som udgangspunkt er dokumenterne i forbindelse med køb af en ejerlejlighed de samme som ved køb af villa.

Dog skal der som regel ikke udarbejdes en tilstandsrapport for ejerlejligheder, da der som udgangspunkt ikke kan tegnes ejerskifteforsikring for en ejerlejlighed.

Og da ejendommens husforsikring er tegnet gennem ejerforeningen (og derfor ikke skal fornyes i forbindelse med handelen), foreligger der heller ikke tilbud på husforsikring ved køb af ejerlejlighed.

Dermed er der lidt andre forhold ved køb af en ejerlejlighed end ved en villa. Lad os gennemgå nogle af dem.

Følgende dokumenter indgår ved køb af ejerlejlighed:

Ejerforeningsdokumenter

Først og fremmest indgår der såkaldte ”Ejerforeningsdokumenter” ved køb af en ejerlejlighed. Ejerforeningsdokumenter udgør ofte en tårnhøj stak af papirer – og her handler det om at holde tungen lige i munden!

Ejerforeningsdokumenter omfatter blandt andet:

 • Seneste generalforsamlingsreferat
 • Årsrapport
 • Budget
 • Vedtægter
 • Forsikringspolice
 • Eventuel husorden
 • Eventuel tilstandsrapport på hele ejendommen (ikke omfattet af den lovmæssige tilstandsrapportordning)
 • Administratorbesvarelse/ejerlejlighedsskema (administrators besvarelse af aktuelle forhold vedrørende ejerlejligheden og ejerforeningen).

Ejerlejlighedskort
Derudover indgår et såkaldt ”ejerlejlighedskort”, når man skal købe en ejerlejlighed.

Et ejerlejlighedskort er et rids over ejerlejligheden, som er udarbejdet af landinspektøren ifm. opdeling af ejendommen i ejerlejligheder.

Ingen spørgsmål er dumme spørgsmål

Vi gennemgår alle papirer fra a-z, og du kan undervejs stille alle de spørgsmål, du måtte have. Ingen spørgsmål er dumme spørgsmål, og vores advokater sætter en dyd i at kunne formidle alle dokumenterne, så du kan forstå dem.

Vores advokaters erfaring gør desuden, at vi kan gøre dig opmærksom på de andre særlige forhold, som du skal være opmærksom på i forbindelse med købet.

Vilsøe Boligadvokater hjælper dig trygt igennem din bolighandel

Særlige forhold ved køb af ejerlejlighed

Der er nemlig andre særlige forhold, du skal være bekendt med, når du står overfor at skulle købe en ejerlejlighed. Vi gennemgår nogle af dem her.

Efterbetalinger

I forbindelse med køb af ejerlejligheder skal du specielt være opmærksom på, at det sædvanligvis følger af ejerforeningens vedtægter, at køber vil blive opkrævet en eventuel efterbetaling, når varmeregnskabet for ejerlejligheden senere aflægges over for ejerne i foreningen.

Det er derfor vigtigt, at du i forbindelse med overtagelsen af lejligheden sikrer dig, at der bliver foretaget en flytteaflæsning af varmemålerne således, at du har et sikkert grundlag for at videresende en eventuel efterbetaling til sælger.

Må lejligheden udlejes?

Vær endvidere opmærksom på, at der i de fleste ejerforeninger gælder begrænsninger med hensyn til udlejning af lejlighederne. Det betyder, at en eventuelt udlejning skal godkendes af ejerforeningens bestyrelse først.

Vilsøe Boligadvokater hjælper dig trygt igennem din ejendomshandel

Uanset om du vil sælge eller købe fast ejendom, kan vi hos Vilsøe Boligadvokater hjælpe dig med al juraen forbundet med ejendomshandler. Siden 1999 har vi bistået som boligadvokat i mange tusinde handler, og vi kan også hjælpe dig.

Læs mere om Vilsøe Boligadvokater.

Vilsøe Boligadvokater hjælper dig trygt igennem din bolighandel