Søg rådgivning hos en af vores advokater, hvis du:

 • Ønsker at forstå købsaftalens betingelser
 • En professionel gennemgang af ejendommens dokumenter.
 • Ønsker kompetent rådgivning om købet af andelsboligen.
 • Ønsker at få komplet rådgivning i forhold til finansieringen af andelsboligen.
 • At vi tager os af kontakten til banken.
 • Ønsker de bedste betingelser for, at du køber til den rette pris.
 • At vi står for vilkårsforhandlingen.
 • Vil have, at en faglig person (advokat) skal stå for kontakten til ejendomsmægleren.

Vi tilbyder altid en fair pris. Derudover tilbyder vi ”No buy – no bill”. Det betyder, at du kun skal betale for vores ydelser, hvis du vælger at købe andelsboligen.

Vi taler din sag – og giver ejendomsmægleren modspil

Ejendomsmægleren ønsker, at købet går igennem. Derfor vil ejendomsmægleren være på sælgers side og prøve at få mest muligt ud af din pengepung.

Med en boligadvokat ved din side, har du en person, der taler din sag. Det kan være svært ikke at lade sig rive med, og vi sikrer, at du giver ejendomsmægleren modspil, så du ikke køber for dyrt.

Der er nemlig både gode og dårlige andelsboligkøb, og det sker desværre tit, at prisen på andelsboligen ikke stemmer overens med boligens reelle værd. Med vores rådgivning, er du sikker på at undgå dyre overraskelser.

Vi kan oplyse dig om de økonomiske og juridiske risici ved andelsboligkøbet og sikre, at du er bekendt med de eventuelle risici, der eventuelt måtte være.

Undgå at købe for dyrt – kontakt os uforpligtende i dag på telefon: 70 27 17 07.

Ring til os – inden du skriver under!

Vi ved, hvad du skal være opmærksom på, så ring til os inden du underskriver! Ring uforpligtende til vores boligadvokater på telefon: 70 27 17 07  Husk endvidere at underskrive med advokatforbehold! Læs mere herom under fanebladet “Gode råd“.

For yderligere specifikation se RÅDGIVNINGSAFTALE.

Sådan er forløbet, når du skal købe andelsbolig

Når du skal købe andelsbolig, er der en række punkter, du skal igennem. Hos Vilsøe Boligadvokater hjælper vi dig igennem alle faserne af dit andelskøb, og vi varetager alle de juridiske aspekter i forbindelse med anskaffelsen af din andelsbolig. Typisk ser forløbet, når du skal købe en andelsbolig, således ud:

 • Købsaftalen gennemgås og forhandles

Din advokat gennemgår sammen med dig købsaftalen og andre dokumenter vedrørende ejendommen. Der er ingen dumme spørgsmål, og vores mange års erfaring gør, at vi forstår at formidle alle informationerne, så du forstår dem – og derfor kan føle dig tryg.

 • Købsaftale underskrives af køber

Herefter godkendes den endelige købsaftale overfor ejendomsmægleren. Der vil eventuelt fremgå ændringer, som anføres i et godkendelsesbrev. Hvis du underskriver købsaftalen, inden den er gennemgået af advokat, bør der ALTID indsættes et såkaldt advokatforbehold i købsaftalen.

 • Udbetaling deponeres

Når købsaftalen er underskrevet af begge parter, deponeres udbetalingen, og din bank stiller garanti for restkøbesummen.

 • Der tages stilling til finansieringen

Du tager i samråd med dit pengeinstitut og/eller advokat stilling til finansiering af ejendommen. Herunder tages der stilling til, om der skal foretages kurssikring. Dette kan også ske på et tidligere tidspunkt. Der gælder nogle andre betingelser i forhold til lån ved køb af en andelsbolig, end hvis der for eksempel er tale om køb af villa.

Vi lytter til dig og ud fra dine behov og økonomi, rådgiver vi dig i dine finansieringsmuligheder, så du vælger den ideelle løsning.

 • Overdragelseserklæring og andelsbevis

Andelsboligforeningens bestyrelse udarbejder en overdragelseserklæring samt andelsbevis, der skal underskrives af dig.

 • Opkrævning af købesum

Senest 14 dage før overtagelsesdagen modtager du opkrævning for betaling af købesummen fra andelsboligforeningens bestyrelse/administrator.

 • Overdragelsesdag aftales

Du og sælger foretager i fællesskab på overtagelsesdagen/dispositionsdagen aflæsning af vand, el, gas m.v. og meddeler ejerskifte til de relevante forsyningsmyndigheder.

 • Gennemgang af andelsboligen

Du gennemgår andelsboligen pr. overtagelsesdagen, idet krav om fejl og mangler i andelsboligen skal være fremsat over for sælger og andelsboligforeningens bestyrelse inden for en meget kort frist, som typisk er på 2-3 uger.

 • Købesummen frigives

Herefter frigives købesummen af andelsboligforeningens bestyrelse til sælger.

Vi hjælper dig trygt gennem alle faserne

Der er mange faser, du skal igennem, når du skal købe en andelsbolig. For at alle faser skal foregå gnidningsfrit, kræves der både indsigt og ressourcer, og vores boligadvokater sørger for, at du kommer sikker gennem købet af andelsboligen.

Få det fulde overblik, inden du køber andelsbolig

Det er som bekendt en stor beslutning at købe andelsbolig, og der er mange ting at tage højde for. Vi har samlet alt det, du som du skal vide i vores Købervejledning, som du kan downloade helt gratis nedenfor.

Vejledningen giver dig det fulde overblik over hele processen og kan hjælpe med at bevare den indre ro.

Kontakt vores boligadvokater til en uforpligtende snak om køb af andelsboliger

Ring uforpligtende til vores boligadvokater på telefon: 70 27 17 07 og kom nærmere købet af din drømmebolig.